• Home
  • Koláče
  • Taliansky biskupský chlebíček inak: Jednoduchý a rýchly recept, na ktorom si pochutná celá rodina. Stačí ak zmiešate tieto 3…
0 0
Taliansky biskupský chlebíček inak: Jednoduchý a rýchly recept, na ktorom si pochutná celá rodina. Stačí ak zmiešate tieto 3…

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Taliansky biskupský chlebíček inak: Jednoduchý a rýchly recept, na ktorom si pochutná celá rodina. Stačí ak zmiešate tieto 3…

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Populárna cukrovinka, ktorú veľa gazdiniek pečie na Veľkú noc ale aj na Vianoce, sa teší obľube malých aj veľkých už celé desaťročia. Vylepšení a rôznorodých receptov biskupského chlebíčka bolo mnoho. No rozhodne s tým najlepším variantom prišli, ako inak, králi kuchyne – Taliani.

 

Biskupský chlebíček podľa tohto veselého talianskeho receptu sa pripravuje s orechmi a kandizovaným ovocím a nezabúda ani na tradičnú receptúru, takže sa pečie bez tuku a prášku do pečiva, aby dobre vyschol. Tieto sušienky budete jednoducho milovať.

(Visited 532 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V miske si najprv zmiešajte hrozienka a posekané kandizované ovocie a zalejte ich vriacou vodou, aby zmäkli. Vo vode ich nechajte odstáť približne 10 minút, potom ich sceďte a vytlačte z nich prebytočnú vodu.

2
Hotovo

Vymiešajte 4 vajcia s cukrom do krémova. Pridajte škoricu a zázvor, prípadne aj iné koreniny ako kardamón, muškátový oriešok, aníz, a pod. Za stále miešania prisýpajte k vajciam múku. Vyšľahajte ťahavé a husté cesto, konzistenciou podobné hustejšiemu medu. V prípade, že je cesto príliš riedke, pridávajte viac múky.

3
Hotovo

Keď je cesto hotové, pridajte doň kandizované ovocie, hrozienka a všetky oriešky. Všetko jemne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne dostali do cesta.

4
Hotovo

Cesto môžete vyliať do formy, alebo ho pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie vo forme bochníka. Formu na chlebík si vymastite maslom a vysypte múkou. Vylejte do nej cesto a nakoniec ho potrite jedným rozšľahaným vajcom. Pečte približne 30 minút pri teplote 200 stupňov.

5
Hotovo

Po vytiahnutí z rúry nečakajte, kedy chlebík vychladne. Vyklopte ho a ešte horúci krájajte na 15-20mm hrubé plátky. Usporiadajte plátky na mriežku a vráťte ich do rúry na ďalších 5-7 minút, aby dobre vyschli.

6
Hotovo

Vo všetkých krajinách sveta sú sušienky najchutnejšie s čajom, no v Taliansku si tento recept najradšej vychutnávajú pri kvalitnej káve. Možno by sme sa nimi mohli inšpirovať. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Na Vianoce som chcela rodine pripraviť majonézový šalát. Keď som ho pripravila na skúšku, okamžite bolo rozhodnuté, že je najlepší!
Ďalší
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!
Predošlý
Na Vianoce som chcela rodine pripraviť majonézový šalát. Keď som ho pripravila na skúšku, okamžite bolo rozhodnuté, že je najlepší!
Ďalší
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here