Ingrendiencie
-
250 g Polohrubá múka
-
5 ks Vajcia
-
100 g Hrozienka
-
100 g Drvené mandle
-
100 g Liesk.sekané orechy
-
100 g Kandizované ovocie
-
200 g Práškový cukor
-
p.ch. Mletá škorica
-
p.ch. Strúhaný zázvor
Popis
Populárna cukrovinka, ktorú veľa gazdiniek pečie na Veľkú noc ale aj na Vianoce, sa teší obľube malých aj veľkých už celé desaťročia. Vylepšení a rôznorodých receptov biskupského chlebíčka bolo mnoho. No rozhodne s tým najlepším variantom prišli, ako inak, králi kuchyne – Taliani.
Biskupský chlebíček podľa tohto veselého talianskeho receptu sa pripravuje s orechmi a kandizovaným ovocím a nezabúda ani na tradičnú receptúru, takže sa pečie bez tuku a prášku do pečiva, aby dobre vyschol. Tieto sušienky budete jednoducho milovať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske si najprv zmiešajte hrozienka a posekané kandizované ovocie a zalejte ich vriacou vodou, aby zmäkli. Vo vode ich nechajte odstáť približne 10 minút, potom ich sceďte a vytlačte z nich prebytočnú vodu. |
2
Hotovo
|
Vymiešajte 4 vajcia s cukrom do krémova. Pridajte škoricu a zázvor, prípadne aj iné koreniny ako kardamón, muškátový oriešok, aníz, a pod. Za stále miešania prisýpajte k vajciam múku. Vyšľahajte ťahavé a husté cesto, konzistenciou podobné hustejšiemu medu. V prípade, že je cesto príliš riedke, pridávajte viac múky. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Vo všetkých krajinách sveta sú sušienky najchutnejšie s čajom, no v Taliansku si tento recept najradšej vychutnávajú pri kvalitnej káve. Možno by sme sa nimi mohli inšpirovať. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |