Ingrendiencie
-
750 g Hladká múka
-
250 ml Mlieko
-
270 g Práškový cukor
-
ks Vajcia
-
2 ks Žľtky
-
100 g Kandizované ovocie
-
150 g Hrozienka
-
150 g Sušené marhule
-
1 čl Muškátový oriešok
-
1/2 čl Kardamón
-
1 pl Citrónová kôra
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1/2 kocky Čerstvé droždie
Popis
Tento taliansky koláčik je známy po celom svete. Je tak mäkký, svieži a voňavý. Pripravuje sa na Veľkú noc, Vianoce alebo na akúkoľvek slávnosť. Na vytvorenie tejto pochúťky som musela vyskúšať viac, než len jeden recept …
Výsledok bude ešte lepší, ak pečivo pripravíte vopred, aby po niekoľkých dňoch v chladničke dokonale nasiaklo sušeným ovocím a ďalšími ingredienciami. Po 2-3 dňoch je možné bábovku narezať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Do misky si preosejte 260g múky, vylejte do nej teplé mlieko a dobre premiešajte. Výsledná hmota by mala byť lepkavá, mazľavá. Pridajte do nej pripravené droždie. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|