Popis
Dnes sa stretávame s takým vzácnym pokrmom ako je mäsový vývar. Obyčajne sa pripravuje vývarom z kuracích nôh, alebo pri príprave huspeniny. My by sme chceli oprášiť tradície a pripraviť taký vývar, ako ho robievali naše babičky.
Čo je to mäsový vývar – je to prospešné jedlo? Pri jeho zdanlivej jednoduchosti sa v ňom nachádzajú dôležité aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre racionálnu výživu človeka.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Účinky mäsového vývaru.Po prvé, vývar zoceľuje rany a doporučuje sa používať pri pooperačných stavoch. Prítomnosť prospešných aminokyselín pomáha rýchlejšie sa zotavovať. Je to taktiež dôležité jedlo pre vyvíjajúci sa organizmus. |
2
Hotovo
|
Po druhé, vďaka vysokému podielu magnézia, kalcia a fosforu v vývare sa vaše kosti stanú pevnejšie. Preto je ho možné jesť v každom veku. |
3
Hotovo
|
Po tretie, vo vývare sa nachádza želatína, ktorá blahodárne vplýva na sliznicu črevného traktu a taktiež žalúdka. Zaručene najlepšie jedlo! |
4
Hotovo
|
Po štvrté, vývar sa môže vysporiadať s toxínmi a tým začne správne fungovať pečeň. Takže, ak ste sa náhodou priotrávili, jedzte bujón |
5
Hotovo
|
Po štvrté, vývar sa môže vysporiadať s toxínmi a tým začne správne fungovať pečeň. Takže, ak ste sa náhodou priotrávili, jedzte bujón |
6
Hotovo
|
Po piate, v vývare sa nachádza aj glycín, ktorý zabezpečuje vysoký podiel železa v krvi a tým sa predchádza anémii a zlepšuje sa krvný obraz. Zaručene vynikajúci hemoglobín. |
7
Hotovo
|
A to nie je zdaľeka všetko. Vývar sa môže podávať ako samostatné jedlo, alebo ako základ rôznych polievok, ragú a omáčok – na čo si človek zmyslí. Nezabúdajte – Vývar je nízkokalorické jedlo, obsahuje – kilokalórií na jeden liter Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |