Ingrendiencie
-
250 g Tvaroh
-
4 ks Vajcia
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Chcete jesť zdravšie, bez múky a nadbytočných tukov? Máte radi pečivo, ale vadí vám tá kopa múky, ktorú obsahuje? Vyskúšajte toto tvarohové pečivo bez múky, ktorým nahradíte rožky alebo žemle.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske zmiešajte tvaroh s vaječnými žĺtkami. Pridajte kypriaci prášok, osoľte a okoreňte. |
2
Hotovo
|
V inej miske urobte sneh z bielkov. Vmiešajte ho do tvarohovej zmesi. Dôkladne premiešajte a pridajte bylinky (vhodný je napr. Rozmarín alebo provensálske korenie). |
3
Hotovo
|
Predohrejte rúru na 150 ° C. Pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložte papierom na pečenie. Na papier pomocou lyžice rozmiestnite kolieska cesta. |
4
Hotovo
|
Posypte rascou alebo hrubozrnnou soľou a pečte 30 – 35 minút dozlatista. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |