Ingrendiencie
-
200 g Mlieko
-
200 g Kryštálový cukor
-
20 g Maslo
Popis
Kondenzované mlieko je často využívané v mnohých receptoch na sladké pokrmy, ako sú koláče buchty a torty. Je však pomerne ťažké kúpiť nejaké, ktoré neobsahuje chemické látky.
Dnes si podľa nášho receptu môžete pripraviť svoje vlastné domáce kondenzované mlieko, a tak ho budete mať vždy po ruke, ak budete chcieť niečo upiecť. Ako bonus môžete mať istotu, že poznáte všetky zložky a nemusíte sa báť nežiaducich prísad.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte všetky zložky v hrnci (najlepšie s vysokými okrajmi, pretože sa vytvorí silne penivá hmota). |
2
Hotovo
|
Pri zvýšení teploty sa zmes začína variť a varte ju presne 10 min. Bude do značnej miery napenená. |
3
Hotovo
|
Postupne zhustne za studena. |
4
Hotovo
|
A hotovo! Stačí 15 minút a máte výborné domáce kondenzované mlieko! |