Ingrendiencie
-
500 g Špagety
-
4 ks Žľtky
-
150 ml Šľahačková smotana
-
150 g Oravská slanina
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
50 g Parmezán
-
p.p. Soľ, korenie
-
p.p. Petržlenová vňať
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente (na skus).Žĺtky spolu so smotanou dáme do misy a zmiešame spolu so soľou a korením. Slaninu nakrájame na rezance. |
2
Hotovo
|
Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Nakrájanú slaninu opečieme na oleji do sklovita. Pridáme cesnak, krátko podusíme a pridáme scedené cestoviny. |
3
Hotovo
|
Sporák vypneme a cestoviny zalejeme vajcovou zmesou a premiešame. Naservírujeme na taniere a okamžite podávame posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou. |