Ingrendiencie
-
200 g Kondenzované mlieko
-
2 ks Tortové oplátky
-
500 ml Šľahačková smotana
Popis
Všetci si pamätáme na chuť ruskej zmrzliny, ktorá sa stala súčasťou nejedného detstva. Niet sa čomu čudovať, táto zmrzlina neobsahovala žiadne chemikálie, umelé zahusťovadlá či konzervačné látky. Prírodné mlieko – nič viac, nič menej!
Po zmene režimu sa na náš trh začalo dostávať čoraz viac produktov, ktoré už nespĺňali požadované kritéria našich chuťových pohárikov. A v prípade, že boli dobré, obsahovali množstvo škodlivých látok.
Chuť čerstvého plnotučného mlieka je hlavným znakom tejto zmrzliny. Ak by ste sa pokúšali nájsť niečo podobné aj v súčasnej dobe, je vysoko pravdepodobné, že by ste neuspeli. A tak už zostáva len jediná vec – pripravte si zmrzlinu z pohodlia vášho domova a zaspomínajte si nostalgicky na svoje bezstarostné detstvo.
Postup receptu
1
Hotovo
|
30 minút ešte pred samotnou prípravou dezertu si misku, v ktorej budete krém šľahať a mixovať, si dajte ochladiť do mrazničky. |
2
Hotovo
|
Do takto pripravenej misy si nalejte smotanu na šľahanie a začnite so šľahaním (5-7min). |
3
Hotovo
|
Dno vami zvolenej formy si vyložte tortovými plátmi. Ak sa nezmestia, narežte si ich a prispôsobte sa veľkosti nádoby. Následne na pláty naneste pripravenú smotanovú zmes a prikryte ju druhou vrstvou tortových plátov. |
4
Hotovo
|
Nádobu nakoniec vložte do mrazničky na 4-6 hodín. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |