Ingrendiencie
-
4 kg Broskyne
-
1 kg Krupicový cukor
-
1 sáčok Pektogel
-
2 dcl Rum
-
4 l Voda
Popis
Karamel a rum je skvelá kombinácia, vyskúšajte ju pri zaváraní ovocia, napríklad práve broskýň.
(Visited 1 564 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Tak 750 g cukru nasypeme do väčšieho hrnca a na miernom ohni necháme skaramelizovať, akonáhle sa začne topiť miešame vareškou, k tekutému karamelu prilejeme vriacu vodu, pridáme zvyšok cukru a varíme ďalej, kým sa cukor nerozpustí |
2
Hotovo
|
Do pohárov na dno každého nasypeme lyžičku pektogelu, 3 lyžice rumu a narovnáme olúpané a pokrájané broskyne |
3
Hotovo
|
Obsah pohárov zalejeme vlažným karamelovým nálevom a zavárame 40 minút pri 80 ° C. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |