Ingrendiencie
-
1 ks čerst. Fenikel
-
200 g čerst. Kôpor
-
100 ml Slnečnicový olej
-
1 ks Citrónová šťava
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
1/2 ČL Citrónová kôra
-
P.CH. Soľ
Popis
Kôpor. Niektorými oslavovaný, inými nenávidený. Tak či onak, táto rastlinka, ktorá ľudí od dávna rozdeľuje na dva tábory, je veľmi zdravá, voňavá a podľa nás aj chutná.
Bez kôpru si nemožno predstaviť niektoré druhy rýb, mäsa, či šalátov. Vynikajúca je v omáčke, na ktorú máme mnohí nemilé spomienky najmä zo školskej jedálne. No ochutnali ste už kôprovú omáčku doma? Presne tú fantastickú, ktorú všetci ospevujú a vy neviete pochopiť prečo. Nadišiel čas zmeniť názor, priatelia. Táto kôprová omáčka vymaže vaše školské spomienky a prinesie len tie najkrajšie kulinárske zážitky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Fenikel nakrájajte na drobno a posoľte podľa chuti. Na jemnom strúhadle nastrúhajte citrónovú kôru a pridajte ju k feniklu. |
2
Hotovo
|
Vytlačte šťavu z citróna a poriadne premiešajte. |
3
Hotovo
|
Do zmesi pretlačte cesnak a pridajte nasekaný kôpor. Zmiešajte s rastlinným olejom a dajte poriadne zmixovať do mixéra. Vzniknúť by vám mala hladká hmota podobná talianskemu pestu. |
4
Hotovo
|
Omáčku skladujte v chladničke v sklenej uzatvárateľnej nádobe . Kôprová omáčka je ideálna k rybám, hovädzine, šalátom, ale aj rýchlym jednohubkám pre návštevu. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku! |