Ingrendiencie
-
500 g Lístkové cesto
-
600 g Broskyne
-
3 PL Krupica
-
500 ml Biely jogurt
-
4 PL Práškový cukor
-
1 ks Vajcia
-
1 ks Vanilkový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Lístkové cesto si vyvaľkajte približne na veľkosť plechu, na ktorom budete koláč piecť. Preložte ho na plech a kraje len mierne zdvihnite. Cesto len veľmi jemne poprášte cukrom. Cukru nedajte viac, ako 1 polievkovú lyžicu. |
2
Hotovo
|
V miske si medzitým zmiešajte jogurt, cukor, vanilkový cukor, krupicu a vyšľahané vajíčko. |
3
Hotovo
|
Broskyne umyte a osušte a nakrájajte pokojne aj so šupkou na stredne tenké plátky. Tie naukladajte rovno na lístkové cesto. Keď máte všetky broskyne na plechu, zalejte ich jogurtovou zmesou. |
4
Hotovo
|
Rúru si vyhrejte na 180 stupňov a koláč pečte približne 25 minút. Že je hotový zistíte podľa zlatistého nádychu jogurtovej zmesi a podľa toho, že zmes zhustla. Prajeme dobrú chuť! |