Ingrendiencie
-
7 ks väčších Zemiaky
-
2 ks Bielka
-
Soľ, korenie
-
Mletá červená paprika
Popis
Mnoho ľudí miluje hranolky. Často sa však tomuto pokrmu vyčíta veľké množstvo oleja, v ktorom sa hranolky pripravujú. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja. Budete s nimi mať ohromný úspech.
Tieto hranolky si môžete pripraviť rýchlo a bez práce. Hlavne na nich tiež môžete použiť rôzne druhy korenia, ktoré sú presne podľa Vášho gusta.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky ošúpte a umyte. Pokrájajte na tenké prúžky. |
2
Hotovo
|
Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Do snehu potom pridajte všetko korenie. Zemiaky potom dajte do veľkej misy a zalejte ochuteným snehom. Dobre premiešajte a dbajte na to, aby bol každý prúžok spojený s bielkovým snehom. |
3
Hotovo
|
Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite na neho hranolky. Pečte na 200 stupňov. Hranolky by mali byť upečené krásne dozlatista. Počas pečenia ich môžete prehádzať, aby všetky boli upečené rovnomerne. |