Ingrendiencie
-
1 kocka Čerstvé droždie
-
2 čl Kryštálový cukor
-
3 dcl Mlieko
-
2 dcl Voda
-
800g Polohrubá múka
-
200g Maslo
-
100g Práškový cukor
Popis
Tento recept mi prvýkrát ukázal pred niekoľkými rokmi môj sused a je nutné dodať že bol jednoducho báječný. Chutí veľmi podobne ako šišky ale spôsob prípravy veľmi pripomína tortu.
Na tejto dobrote si iste pochutí aj celá Vaša rodina! Chutí proste dokonale!
Postup receptu
1
Hotovo
|
V 1 dl teplého mlieka si zmiešame droždie a cukor kryštál – mal by nám vzniknúť kvások. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Vypracujeme si jednotné cesto a necháme ho pol hodiny kysnúť. Potom si z cesta vypracujeme gule zhruba s priemerom 4 cm – následne ich rozvaľkáme a dovnútra pridáme ľubovoľnú náplň. Zabalíme a poskladáme na plech rovnako ako na obrázku. |
4
Hotovo
|
Rozpustíme si 100 g cukor s 200 g margarínu – vzniknutou zmesou polejeme hotové buchty na plechu. Dáme na ďalších 20 minút odležať a teraz už pečieme na 200 stupňov po dobu 20 minút. Máme hotovo, dobrú chuť! |
5
Hotovo
|
Zdieľajte tento báječný recept na dokonalé buchty aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú! |