Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
3/4 hrnčeka Práškový cukor
-
130 g Maslo
-
2 pl Melta
-
1-2 čl Kakao
-
2 hrnčeky Hladká múka
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
200 ml Mlieko
Popis
Dnes sa s Vami podelím o recept, ktorý mám ešte od mojej prababičky. Prikladám aj recept na výborný a rýchly krém z melty.
Suroviny v recepte sú určené do okrúhlej formy s rozmermi 23 cm.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na cesto si jednoducho ušľaháme vajcia s cukrom a zmäknutým maslom do peny. Postupne pridáme všetky sypké prísady a nakoniec do cesta slabým prúdom primiešame aj mlieko. Vymiešame jednotné cesto. |
2
Hotovo
|
Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný hrubou múkou. Pečieme asi 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Ak je cesto dostatočne upečené, skontrolujeme klasicky pomocou špáradla. Necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Na tento zákusok som použila klasický maslový krém s 2 lyžičkami uvarenej melty – kocku zmäknutého masla som si našľahala s 150 g práškového cukru a dvoma lyžičkami uvarenej silnej melty – krém má špeciálnu chuť, ak nejaká melta ešte zostane, pokojne s ňou pokropte i korpus. |
4
Hotovo
|
Vyskúšať však môžete aj výborný tvarohovo-meltový krém. Jeho príprava je úplne jednoduchá. 400 g tučného tvarohu si zmiešajte s 3 lyžicami silnej uvarenej melty (vychladnuté) a práškovým cukrom, do krému môžete tiež vmiešať aj 1 bal želatíny – každý si osladí podľa chuti. |
5
Hotovo
|
Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme mletými orechmi. Pod krém môžete ukryť aj kúsky konzervovaného ovocia, je to lahôdka. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |