Ingrendiencie
-
4 ks Bielka
-
30 dkg preos. Práškový cukor
-
15 dkg Mleté orechy
-
3 dkg špec. Hladká múka
-
p.p. Papier na pečenie
-
Krém
-
4 ks Vajcia
-
20 dkg Kryštálový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 pl Kakao
-
p.p. Čokoláda na varenie
Popis
K Vianociam neodmysliteľne patria cukrovinky, ktoré sa často pečú niekoľko dní aj týždňov dopredu a potom sa po týchto dobrotách vždy len zapráši. Existuje nespočetné množstvo druhov koláčov, ale tento je jeden z tých najlepších.
Tieto vynikajúce krémové čokoládové rožky si môžete vychutnať nielen na Vianoce pri stromčeku, ale môžete si ich pripraviť na akúkoľvek oslavu. S týmto receptom zaručene ohromíte všetkých prítomných!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožteky roztekali. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať. |
2
Hotovo
|
Pomocou ozdobného striekatka vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rohlíčkov. Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista. |
3
Hotovo
|
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém. Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rohlíčky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. |
4
Hotovo
|
Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |