Popis
Každý je zvyknutý si ohrievať jedlo v mikrovlnke, niekedy aj dvakrát, trikrát za sebou. Existujú však jedlá, ktoré po ohriatí možno normálne konzumovať, ale sú aj tie, ktoré vás môžu doslova otráviť. Veľa ľudí tieto ohrievané pokrmy nepovažuje za zdraviu nebezpečné.
V niektorých jedlách po ohriatí nezostane žiadna výživová hodnota. Týchto 7 potravín patrí medzi tie, ktoré vám môžu uškodiť. Čítajte ďalej.
Postup receptu
1
Hotovo
|
ŠpenátOhrievať špenát je naozaj zdraviu nebezpečné, a preto by ste to nikdy nemali robiť. Odporúča sa ho zjesť ihneď po príprave. Prečo? Špenát obsahuje vysoký podiel nitrátov, ktoré sa pri ohriatí pretvárajú na dusitany. To znamená, že po ohriatí sa špenát stane karcinogénnym. |
2
Hotovo
|
ZelerZeler sa používa hlavne pri príprave polievok. Obsahuje nitráty rovnako ako špenát, takže pri ohriatí sa tieto nitráty pretvárajú na dusitany. Pri ohrievaní polievky je lepšie z nej zeler vybrať a rovnako tak i mrkvu. |
3
Hotovo
|
Červená repa |
4
Hotovo
|
VajciaVajcia môžu byť smrteľne nebezpečné, ak ich vystavíte pôsobeniu vysokých teplôt a ohrejete ich. Ak sa vajcia pridajú počas prípravy, potom nebezpečné nie sú. Jedná sa len o ohrievanie smažených a varených vajec. |
5
Hotovo
|
Kuracie mäsoAk jete kurča nasledujúci deň po príprave, potom je obzvlášť nebezpečné. Môžete si privodiť i určité tráviace ťažkosti, pretože štruktúra proteínov sa ďalší deň mení. To je veľký problém, pretože kuracie mäso obsahuje viac proteínov, ako mäso červené. Odporúča sa jesť kuracie mäso studené. Ale ak ho musíte ohriať, potom ho ohrievajte dlhú dobu pri nízkej teplote. |
6
Hotovo
|
HubyHuby sú pre ohrievanie tou najrizikovejšie potravinou. Odporúča sa ich jesť ihneď po príprave. Pokiaľ ich jete až ďalší deň, potom ich jedzte studené. Ohrievané huby môžu spôsobiť určité tráviace ťažkosti a niekedy aj problémy so srdcom. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |