Ingrendiencie
-
2 ks Baklažán
-
40 g Vlaš.orechy sekané
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Baklažán je zelenina, ktorá sa nepripravuje až tak často. Hoci jedlá z neho sú ľahké, výdatné a navyše veľmi chutné. Baklažán totiž znesie aj korenie, i jemné ochutenie. Dá sa z neho pripraviť naozaj čokoľvek. Napríklad aj pasta, ktorú možno použiť ako omáčku na cestoviny. A je naozaj fantastická!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Baklažány opláchnite, osušte a prepichajte zo všetkých strán vidličkou. Potom ich dajte v celosti na plech a pečte pri teplote 180 stupňov približne polhodinu. |
2
Hotovo
|
Po vybratí baklažán rozkrájajte a premelte cez mlynček na kávu, alebo rozmixujte. Po niekoľkých otáčkach pridajte do mixéra vlašské orechy a pretlačte cesnak, osoľte a okoreňte a ešte raz všetko spolu pomixujte. |
3
Hotovo
|
Fantastickú pastu skladujte v uzavretých zaváracích pohároch v chladničke a použite ako omáčku alebo dochucovadlo. Verte, budete sa oblizovať! Prajeme dobrú chuť! |