Ingrendiencie
-
250 g Tvaroh
-
2 pl Krupica
-
1 ks Vajcia
-
100 ml Mlieko
-
2 pl Cukor
-
50 g Biela čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misy dáme tvaroh, ktorý sme preosiali cez sito a pridáme cukor, plnotučné mlieko alebo kyslú smotanu. Všetko spolu mixujeme a postupne pridávame krupicu. Jej množstvo môžeme mierne regulovať v závislosti od toho, či sme použili mlieko alebo kyslú smotanu. Keď vyšľaháme jednoliatu zmes, pridáme vajce a vymiešame metličkou na šľahanie. Bielu čokoládu lámeme na malé kúsky. Môžeme si pomôcť dreveným valčekom alebo tĺčikom na mäso (čokoládu umiestnime do vrecúška), ktorým čokoládu „roztlčieme“. Následne ju pridáme k tvarohovej zmesi a dobre zamiešame. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymastíme maslom. Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 30 až 35 minút. |
2
Hotovo
|
Po upečení podávame nakrájané na kúsky. Tvarohový koláč sa skvele hodí ku káve. Deťom chutí aj s kakaom alebo čajom. Prajeme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |