Ingrendiencie
-
70 g Kokosová múka
-
400 g Kondenzované mlieko
-
200 g Maslo
-
200 g Biela čokoláda
Popis
Ak už máte dosť ťažkých maslových krémov, pripravte si jemný kokosový krém, ktorý je vhodný ako do koláčov, tak aj do rôznych typov tôrt. Na prípravu luxusného raffaello krému budete potrebovať iba 4 suroviny, a to kokos, kondenzované mlieko, maslo a bielu čokoládu. Tento krém si dokonca môžete natrieť aj na maslový croissant na raňajky alebo večeru. Je fantastický. Pokiaľ máte radi veľmi kokosovú chuť, kľudne pridajte aj viac kokosu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť. |
2
Hotovo
|
Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame kondenzované mlieko – stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplny záver pridáme kokos. |
3
Hotovo
|
Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol a potom ho môžeme natierať na korpus alebo si ho odložíme na neskôr, napríklad na natriete sladkého croissantu na raňajky. |
4
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |