Ingrendiencie
-
200 g Cestoviny
-
160 g Tuniak v konzerve
-
2 pl Olivy
-
1 ks citrón
-
Bazalka
-
Soľ, korenie
-
Tvrdý syr
Popis
Spojenie lahodného tuniaka s osviežujúcim citrónom a chutnými olivami v týchto zapekaných cestovinách si vás zaručene získa.
(Visited 575 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cestoviny uvaríme vo vriacej solenej vode. |
2
Hotovo
|
Na panvicu si dáme citrónovú šťavu s kôrou a na nízkej teplote zahrievame. Pridáme trošku vody, v ktorej sa varili cestoviny a pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre premiešame a krátko povaríme. |
3
Hotovo
|
Následne pridáme cestoviny a tuniaka aj s olejom. Premiešame a podľa chuti pridáme ešte posekanú bazalku. |
4
Hotovo
|
Pripravené cestoviny dáme do menšej zapekacej misy alebo rozdelíme do dvoch malých zapekacích misiek. Vrch bohato posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 5 až 10 minút. |