Ingrendiencie
-
250 g Maslo
-
250 g Feta syr
-
250 g Hladká múka
-
1 ks Žĺtko
-
na posýpku Sézamové semiačka
Popis
Toto famózne syrové pečivo je úžasne krehké, kypré a chutné. Jeho dokonalosť je aj v tom, že Vám stačí 6 ingrediencií a 2 kroky k tomu, aby ste si ho pripravili aj doma. Príprava poteší najmä tých, ktorí v kuchyni neradi trávia príliš času. Navyše sú pagáče bez kvasníc, teda bez kysnutia. Zaručene ich aj preto zvládne úplne každý. Ako skúsená gazdinka, aj úplný začiatočník.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky suroviny zmiešame v mise, okrem sézamu a žĺtka, samozrejme. Poriadne premiešame a vypracujeme bochník z cesta. Ten zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky chladiť zhruba na hodinu. |
2
Hotovo
|
Po uplynutí potrebnej doby vytiahneme cesto z chladničky. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku zhruba 1cm. |
3
Hotovo
|
Potom vykrajujeme napr. pomocou hrnčeka, jednotlivé kolieska. Tie preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a posypeme semienkami. |
4
Hotovo
|
Pečieme podľa skúseností s rúrou. Zdieľajte tento super recept na syrové pagáče s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú! |