Ingrendiencie
-
1 celé Kura
-
alebo maslo p.p. Olej
-
p.ch. Korenie na kura
-
sáčok na pečenie
Popis
Hneď sa budem venovať receptu, ale skôr by som chcela oznámiť dobrú správu, 12 tého januára sa nám narodila dcérka. Je to zlaté dieťatko, necháva mi čas aj nato aby som stihla uvariť a upiecť ako pred tým.
Pravda je taká, že teraz mám oveľa menej času na varenie, preto sa teraz vraciam k jednoduchším a rýchlim receptom. A práve preto vám prinášam dnes pečené kura. Je to výborné jedlo aj na slávnostné príležitosti a príprava je veľmi jednoduchá.
Ak nechceme aby nám kuracie mäso vyschlo a aby sme ho nemuseli často polievať šťavou, tak si zoberte sáčok na pečenie! Viem že skúsené kuchárky to nieje žiadna novinka, teraz to hovorím pre tie ktoré len teraz začínajú s varením a ešte sa boja experimentovať so zložitým receptom.
Sáčok na pečenie je fantastický vynález, pre začiatočníkov aj pre tých ktorí majú málo času, pre mamičky s malými deťmi ktoré naozaj nemajú veľa času.
Šťavnaté kura
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si marinádu: Soľ, mleté čierne korenie a ostatné koreniny podľa chuti zmiešame s troškou oleja alebo s mäkkým maslom. Kura dôkladne potrieme s touto marinádou. Aj s vnútornej strany. Do vnútornej strany môžete dať aj jednu cibuľu, cesnak, citrón, zeleninu alebo čerstvé bylinky. Dodajú mäsu skvelú arómu počas pečenia. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Hotový naplnený sáčok položíme na plech a dáme piecť do rúry. Na 200°C pečieme podľa toho koľko váži kura, každé kilo potrebuje hodinu. Takže kilové kura pečieme dve hodiny. Poslednú pol hodinu sáčok rozrežeme odtiahneme a kura necháme zapiecť. |
4
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |