Ingrendiencie
-
35 g Sušienky
-
10 g Vlaš.orechy sekané
-
10 g Liesk.sekané orechy
-
2 dcl Mlieko
-
16 g Maslo
-
2 PL Kakao
-
2 PL Práškový cukor
-
2 ČL Rumová esencia
-
Do krému
-
2 bal. Vanilkový puding
-
7 ml Mlieko
-
3 PL Krupicový cukor
-
20 g Maslo
-
2 PL Práškový cukor
-
Poleva
-
20 g Mliečna čokoláda
Popis
Medzi krémovými sladkosťami je to odjakživa hit! Vzhľadom k tomu, že tento recept je bez pečenia, môžu sa aj deti podieľať na jeho príprave!
Samotná príprava Vám nezaberie príliš veľké množstvo času a zvládne ju aj začiatočník, ktorý nemá v kuchyni veľké skúsenosti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mleté sušienky umiestnite do misy a pridajte orechy. Pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a dobre prepracujte rúkami. |
2
Hotovo
|
Mlieko sa naleje do zmesi a pomaly pridáva, stačí pridať toľko, až je cesto ľahko tvarovateľné. Záleží na kvalite sušienok, či budú absorbovať veľa mlieka. Hmota sa rozprestrie na plech. |
3
Hotovo
|
Čím menšia forma sa použije, tým vyššia bude torta .. Puding, cukor a mlieko sa vložia do nádoby a varí sa obvyklým spôsobom, potom nechajte vychladnúť za stáleho miešania. Využívame trochu mlieka, aby sa vytvoril hustý a chutný puding. |
4
Hotovo
|
Maslo a práškový cukor vmiešame do krémového pudingu a necháme pomaly vychladnúť za stáleho miešania. Sušienkový základ pokryjeme vrstvou krému. |
5
Hotovo
|
Roztavíme čokoládu a potom, čo sa ochladí, ju nalejeme na povrch pudingového vlažného krému. Keď sa zmes ochladí a čokoláda stvrdne, nakrájame na plátky. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |