Ingrendiencie
-
150 g Čerešne
-
200 ml Šľahačková smotana
-
100 ml Mlieko
-
100 g Krupicový cukor
-
25 g Želatína
-
150 ml Voda
Popis
Panna cotta je populárny taliansky dezert, ktorý neraz servírujú aj v tých najlepších reštauráciách sveta.
Teraz však nebudete musieť platiť za drahé reštaurácie, pretože sme si pre vás vymysleli recept na skutočnú čerešňovú panna cottu! Najdôležitejšie je zachovať si potrebné množstvá a všetko bude fungovať presne podľa vášho plánu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Želatínu si zalejte 50 ml studenej vody a nechajte ju odstáť po dobu 10 minút. |
2
Hotovo
|
Smotanu a mlieko si nalejte do hrnca, položte na plameň a nechajte zohriať, dajte pozor, aby to nezačalo vrieť. |
3
Hotovo
|
Následne do krémovej zmesi pridajte polovicu pripravenej želatíny. Nechajte ju ochladiť na izbovú teplotu a potom zmes rozlejte do pripravených nádob. |
4
Hotovo
|
Zvyšné čerešne zalejte 100 ml vody a postave ich na plameň. Priveďte k varu a pridajte aj zvyšnú želatínu. Dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Nádoby následne vráťte späť do chladničky, aby mali možnosť stuhnúť. |