Ingrendiencie
-
300 g Marshmallov
-
400 g a viac Práškový cukor
-
2 pl Citrónová šťava
Popis
Ešte pred 10 rokmi cukrári zdobili svoje výtvory maslovými čipkami a kvietkami alebo čokoládovými figúrkami. Dnes sa používa želé, ovocie, pusinky, čerstvé kvety a samozrejme, marcipán.
Jednoduchý návod ako si vyrobiť marcipán z marshmallow
Z marcipánu môžete vytvoriť neobmedzené množstvo výtvorov: pokryť ním celú tortu či napríklad ozdobiť ju vyrezanými postavičkami.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Marcipán zabaľte a vložte do chladničky na jednu hodinu. Potom môžete hmotu rozvaľkať a tvarovať z nich postavičky. |
5
Hotovo
|
Ak si chcete pripraviť farebný marcipán, pridajte k zmesi potravinárske farbivo. |
6
Hotovo
|
Upozorňujeme, že práškový cukor by mal byť veľmi jemne pomletý, inak sa bude pri vaľkaní trhať. Dodajte vašim koláčom nový vzhľad! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |