Ingrendiencie
-
Pomarančový krém:
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
2 g Hladká múka
-
500 ml Mlieko
-
80 g Kryštálový cukor
-
120 g Maslo
-
p.ch. Pomarančová kôra
-
Krém z bielej čokolády:
-
90 g Biela čokoláda
-
4 ks Žľtky
-
50 g Kryštálový cukor
-
225 ml Mlieko
-
75 ml Smotana
-
Babushkin:
-
5 ks Vajcia
-
1 hrnček Mlieko
-
1/2 hrnčeka Kryštálový cukor
-
p.ch. Vanilkový cukor
-
2 pl Hladká múka
-
200 g Maslo
-
Kávový krém:
-
1 hrnček silnej Káva
-
3 pl Kryštálový cukor
-
2 ks Žĺtko
-
2 pl Hladká múka
-
20 % 1/2 šálky Smotana
-
50 g Maslo
-
Citronový krém:
-
100 g Maslo
-
2 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
3 ks citrón
-
Orechový krém:
-
120 g mleté vlaš.orechy
-
100 g Krupicový cukor
-
150 ml Mlieko
-
120 g Maslo
-
0,5 bal. Vanilkový cukor
-
2 čl Koňak
-
Čokoládový krém s pomerančom
-
5 ks Žĺtko
-
150 g Krupicový cukor
-
0,5 bal. Vanilkový cukor
-
200 g Pomarančová kôra
-
2 čl Strúhaná čokoláda
-
180 g Maslo
Popis
Rovnako tak, ako existuje mnoho univerzálnych receptov na cesto na prípravu rôznych tort, existuje aj mnoho variácií na prípravu krémov rôznych príchutí, ktoré môžete potom na tortu použiť.
Iste sa oplatí si ich pár zapamätať a môžete potom pri príprave dezertov ľahko experimentovať s kombináciami jednotlivých chutí. Tu je 15 jednoduchých pudingových krémov pre každú príležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pomarančový krém:Vanilín zmiešajte s múkou, dolejte mliekom, pridajte cukor. Zmes sa zahreje a mieša po dobu 2-3 minút (od bodu varu), pričom sa mieša nepretržite, až stuhne. K horúcej hmote pridajte strúhanú pomarančovú kôru, zmiešanú s 40 g. Cukru a premiešajte až do úplného ochladenia. Do ochladeného krému pridajte maslo. |
2
Hotovo
|
Krém z bielej čokoládyČokoládu nastrúhajte. Zmiešajte šľahačku, žĺtky a cukor. Zahrejte mlieko vo veľkom hrnci a pridajte smotanu. Vmiešajte vaječnú zmes a riadne premiešajte. Znížte teplotu a varte a stále miešajte asi 5 minút. Zmes by mala jemne zhustnúť. (Teplota zmesi by mala byť 67 ° C.) Nalejte zmes na čokoládu do misky, dobre premiešajte. |
3
Hotovo
|
BabushkinZmiešajte múku s cukrom a vajcami, pridajte vanilín. Mlieko priveďte do varu a vlejte vaječnú zmes. Povarte 7-10 minút a výslednú hmotu premiešajte mixérom. Vmiešajte maslo a vyšľahajte jemný krém. |
4
Hotovo
|
Kávový krémRoztavte cukor, zmiešajte ho s vodou a vytvorte sirup, ktorý vmiešajte do kávy. Zmiešajte žĺtok s múkou a premiešajte so smotanou a kávou. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Nakoniec vmiešajte maslo. |
5
Hotovo
|
Citronový krém:Zmiešajte vajcia s cukrom a nastrúhanými citróny, nakoniec vmiešajte maslo. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. |
6
Hotovo
|
Orechový krém:Zmiešajte orechy, cukor a mlieko. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Potom pridajte maslo a vanilín, nakoniec rum, alebo koňak. |
7
Hotovo
|
Čokoládový krém s pomerančom:Zmiešajte žĺtky, cukor, vanilín. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Vmiešajte strúhanú pomarančovú kôru, čokoládu a maslo. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |