Ingrendiencie
-
500 g Tvaroh
-
125 g Maslo
-
200 g Práškový cukor
-
3 PL Kyslá smotana
-
1 ks Vanilkový cukor
-
1 ks+ šťava Citrónová kôra
-
3 PL Želatína
-
150 ml Mlieko
-
1bal. Číra želatína
-
2 ks Broskyne
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilínový cukor. Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešame a pridáme tvaroh. |
2
Hotovo
|
Pripravíme si želatínu – 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka. Zmes miešame a nalejeme ju do tvarohovej masy. Premiešame a navrstvíme do formy. |
3
Hotovo
|
Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť. Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájanú broskyňu a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju rozrobiť z broskyňového sirupu, šťavy alebo čistou vodou). |
4
Hotovo
|
Necháme stuhnúť. Tortu uchovávame v chladničke. Dobrú chuť! |