Ingrendiencie
-
200g maslové Sušienky
-
3ks Vajcia
-
250g Salko
-
580ml Mlieko
-
1 balík Vanilkový cukor
-
200g Maslo
-
4 PL Práškový cukor
-
4 PL Kakao
Popis
Kondenzované mlieko je surovina, ktorá je vo väčšine rodín neúspešne zakazovaná pre jej neuveriteľné množstvo cukru. No i vy s touto sladkou surovinou sem tam určite radi zhrešíte a odmenia sa vám za to nielen maškrtné deti, ale aj váš manžel. Torta, ktorú vám dnes predstavíme je jednoduchá na prípravu, nepečie sa a je to tá najvhodnejšia sladkosť na všetky príležitosti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hlbokej miske si rozšľahajte vajcia do hladka. Pridajte k nim 400 ml mlieka, kondenzované mlieko, cukor a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte. Potom dajte zmes na mierny oheň a za stáleho miešania ju priveďte do varu. Varte ešte asi 2 minúty, kým krém nezačne mierne hustnúť. Potom ho odložte bokom. |
2
Hotovo
|
Pripravte si kakaovú polevu. Zmiešajte 4 PL práškového cukru, kakao a 180 ml mlieka. Všetko spolu zmiešajte tak, aby v zmesi neboli hrudky. Opäť dajte zmes na oheň a miešajte kým sa poleva neuvarí a nevznikne homogénna zmes. Hotovú glazúru odstavte a nechajte vychladnúť. Ak si chcete zaistiť, že poleva sa nebude roztekať, môžete do nej po uvarení pridať trochu masla. To ju po zatuhnutí udrží pokope. |
3
Hotovo
|
Maslo si nakrájajte na menšie kúsky a dajte ho do mikrovlnky, alebo na oheň roztopiť. Zmiešajte ho s rozdrvenými sušienkami a odložte na niekoľko minút do mrazničky, aby maslo mierne stuhlo a pri formovaní netieklo. |
4
Hotovo
|
Tortovú formu si medzitým vyložte papierom na pečenie. Sušienky po niekoľkých minútach vyberte z mrazničky a vyložte nimi dno tortovej formy. Na ňu naneste krém z kondenzovaného mlieka a navrch vylejte čokoládovú polevu. Tortu dajte na niekoľko hodín zachladiť, najlepšie však na celú noc. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! zdroj: sovkusom.ru |