Ingrendiencie
-
350 g Hladká múka
-
1 ks Hera
-
200 ml 30% Šlahačka
-
na posypanie
-
s vanilk.a obaliť Práškový cukor
Popis
Naše najobľúbenejšie pečivo ku kávičke aj na slávnostný stôl. Môžete ho dozdobiť marmeládou, ale chutí výborne aj samo o sebe. Výborný recept od pani Lucie K, odporúčam ho kade chodím!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednotné hladké cesto, ktoré necháme odležať 45-60 minút. Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenší plát. Z cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary, prípadne môžeme cesto zomlieť v mlynčeku a vytvárať rôznorodé tvary. |
2
Hotovo
|
Môžete ale formovať aj obyčajné rožky. Pečieme pri teplote 150 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté. |
3
Hotovo
|
Po upečení môžeme vyvaľkať v zmesi práškového a vanilkového cukru, prípadne môžeme pridať cukor aj do cesta, v takom prípade však pridajte viac šľahačky. |