Ingrendiencie
-
500 g Makaróny
-
500 g Kuracie prsia
-
3 ks Paradajky
-
3 sladké Zelená paprika
-
200 ml Smotana
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p.ch. Bazalka
-
2 pl Olivový olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Dokonalé talianske cestoviny nestojí veľa a sú tak chutné, že sa po nich budete oblizovať až za ušami. Ak máte radi kuracie v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešli varom. Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dolu šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme bokom. |
2
Hotovo
|
Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“. |
3
Hotovo
|
Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zohrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |