Ingrendiencie
-
150 g Maslo
-
150 g Cukor
-
150 g Strúhanka
-
4 ks Vajcia
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
300 g Višňový kompót
Popis
Zákusky na štýl bublaniny s ovocím vídame na stoloch našich babičiek celkom často. Cesto je vždy vláčne a nadýchané , celý zákusok je plný kúskov ovocia, ktoré mu dodávajú svieži nádych a sladkosť.
Ak sa Vám pri čítaní už zbehli sliny, najlepším riešením je pripraviť si túto dobrotu v pohodlí domova. Nejedná sa o nijako zložitý recept a budete mať za chvíľu hotové. Pripravte si zakaždým zákusok s iným ovocím!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte vaječné žĺtky, strúhanku a pridajte penu z bielkov. |
2
Hotovo
|
Pridajte cukor, maslo, prášok do pečiva a višne. Celú zmes premiešajte a vlejte do vymasteného plechu. |
3
Hotovo
|
Pečte pri strednej teplote do zlatista. Nakoniec posypte bublaninu práškovým cukrom a môžete podávať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |