Ingrendiencie
-
150 g Kryštálový cukor
-
50 g Kakao
-
6 ks Vajcia
Popis
Voláme ho aj letný korpus. Pripravíte hu úplne bez múky a všetko, čo vám treba sú len 3 prísady. Perfektný tip na ľahšiu a pritom vynikajúcu tortu. My ho voláme aj kúzelný korpus, pretože naozaj nejde doň ani zrnko múky a pritom je fantastický a možno aj lepší ako klasické piškóty s múkou. Recept mám priamo od cukrára, ktorý nám piekol aj na svadbu.
Potrebujeme (na formu s priemerom 26 cm):
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najskôr si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky si vyšľaháme do svetlej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec všľaháme kakao. |
2
Hotovo
|
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne (ručne) ho vmiešame do kakaovej hmoty. Cesto prelejeme do tortovej formy dobre vymastenej maslom a pečieme pri 180 ° asi 30 minút – skúsime špajdlou. |
3
Hotovo
|
Necháme vychladnúť a plníme akýmkoľvek krémom – stačí aj len šľahačka. Zdieľajte tento skvelý recept na kúzelnú piškótu so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú! |