Ingrendiencie
-
Cesto
-
20 dkg Práškový cukor
-
15 dkg Hladká múka
-
1 dcl Mlieko
-
4 ks Vajcia
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
36 g Instantná káva
-
1 dcl Slnečnicový olej
-
Krém
-
2 bal. Karamelový puding
-
5 dcl Mlieko
-
20 dkg Maslo
-
1 dkg Práškový cukor
-
Na vrch
-
4 dcl Šľahačková smotana
Popis
Vyzerá hrozne, plánovala som ju urobiť krajšie ale takto sa mi podarila. Nevadí, určite je veľmi chutná, ak túžiš po chutnom dezerte, tak si ju priprav.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zo surovín na cesto pripravíme piškótové cesto, vylejeme na stredne veľký plech a upečieme. Z pudingového prášku odoberieme 2 čl a odložíme nabok. Zvyšný puding uvaríme z mliekom. |
2
Hotovo
|
Maslo vymiešame s cukrom a pridáme k vychladnutému pudingu. Hotovým krémom potrieme piškótové cesto. Smotanu vyšľaháme a natrieme na vrch krému. |
3
Hotovo
|
Odložený pudingový prášok (2čl), 2čl cukru, 2 čl oleja a cca 1-1,5 dl vody dáme variť. Po uvarení nalejeme na vrch šľahačky a pomocou špajdle ju rozmiešame aby sme vytvorili mramorový vzor. |
4
Hotovo
|
Teplota pečenia: 180°C , horné-dolné pečenie, pripravila som dvojitú dávku aj cesta aj z plnky na tortu. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |