Ingrendiencie
-
3 ks tenké Pita chleba
-
0,5 kg jablká
-
1/2 ks citrón
-
p.ch. Cukor
-
p.ch. Mletá škorica
-
70 g Maslo
Popis
Jablká v pita chlebe, pita chlieb v rúre! Neznie Vám to chutne? Tento úžasne jednoduchý, rýchly a lacný recept si zamiluje celá Vaša rodina. A predovšetkým si ho zamilujete Vy, najmä ak patríte k zaneprázdneným pracujúcim matkám, ktoré sa nemôžu zbytočne zastavovať.
Ak chcete pripraviť svojim drahým neobvyklú dobrotu, čítajte ďalej. Tento recept urobíte bez problémov a aspoň u nás doma slúži ako záchrana v čase, keď nie je doma nič sladkého. Využiť môžete balený pita chlieb, ktorý kúpite v obchode, alebo si môžete pripraviť vlastný. Toto jedlo môže byť nielen ako náhrada chýbajúcej popoludňajšej maškrty, ale tiež skvelé sladké raňajky, desiata, či jednoducho ľahké občerstvenie v priebehu dňa. Pri tejto príprave si dezert zachová šťavnatosť a jeho veľkosť je možné regulovať, bez toho aby ste museli meniť hmotnosť ingrediencií. Výsledkom bude niečo ako moldavský závin.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z jabĺčok odstránime zrniečka a nakrájame na malé kocky, pridáme šťavu z polovice citróna, aby nám jablká nezhnedli a zachovali si sviežu chuť. Jablká necháme prejsť teplom v panvici, do ktorej pridáme polievkovú lyžicu zmäknutého masla. Pridáme aj cukor a škoricu. Ak máte príliš sladké jablká, alebo jednoducho máte radi kyslejšie koláče, nemusíte pridávať cukor. |
2
Hotovo
|
Pita chlieb si narežeme na štvorce ľubovoľnej veľkosti a potrieme ich zvyšným maslom. Zmes jabĺk, masla, škorica a cukru si poukladáme na jednotlivé pita chleby a opatrne zrolujeme (viď. Obrázok). Plech si potrieme trochou oleja, aby sa nám chlieb neprilepil a pečieme cca 15 minút pri teplote 200 stupňov, alebo kým nebudú chleby zlatisté. Náš tip! Rolky môžete pripravovať aj na panvici, v tomto prípade však budete potrebovať asi o 50 g viac masla, ktoré použijete na vymazanie panvice a pita chleby ním tiež môžete potrieť zvonku. |
3
Hotovo
|
V našej rodine je pita chlieb obľúbeným doplnkom k jedlám, ale nikdy ma nenapadlo pripravovať ho na sladko. Keď som našla tento recept, zistila som, že neexistuje väčšia a zároveň ľahšia lahôdka. Milé zaneprázdnené gazdinky, príprava tejto dobroty, Vám zaberie nanajvýš 5 minút. Pri pečení už môžete ísť pokojne skontrolovať deťom úlohy. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |