Ingrendiencie
-
250 ml Teplá voda
-
4 pl Olej
-
8 pl Kryštálový cukor
-
25 g Čerstvé droždie
-
500 g Polohrubá múka
-
p.ch. Citrónová kôra
-
200 g Slivkový lekvár
-
150 g Nasekané orechy
-
1 pl Jablčný ocot
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
trošku Pomarančový džús
-
1 kocka Maslo
-
p.ch. Muškátový oriešok
-
p.ch. Soľ
Popis
Orechové rožky s lekvárom sú úžasné. Ľahké a nadýchané. K čaju, alebo k rannej káve sa hodia priamo báječne. Ich chuť je fantastická. Už po prvom ochutnaní ich po Vás rodina bude chcieť znovu a znovu. Prečítajte si recept a spoznajte jednoduchú prípravu týchto rožkov.
Zaberie Vám len chvíľku a zvládne ich každý začiatočník. Na týchto lahodných orechových rohlíčkoch si pochutí úplne každý!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Droždie spojte s dvoma lyžicami cukru, zalejte 50 ml teplej vody. Do misky nalejte 100 ml vody, pridajte 2 lyžice cukru, citrónovú kôru a pomarančový džús a jablčný ocot. Cukor sa musí v zmesi rozpustiť |
2
Hotovo
|
Cesto na doske spracujte rukami a hnetie ho, ako sa prestane lepiť. Zakryte a nechajte 15 minút odpočívať. |
3
Hotovo
|
Muškátový oriešok zmiešajte s lekvárom. Cesto si vyvaľkajte do veľkého kruhu a rozdeľte smerom od stredu na 8 rovnakých dielov. Naplňte prostriedok lekvárové náplňou a zabaľte do rožtekov. |
4
Hotovo
|
Vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 200 stupňov po dobu 30 minút. Potom rúru vypnite a nechajte rožteky dôjsť. |