Ingrendiencie
-
CESTO
-
500 g Polohrubá múka
-
250 g Hera
-
150 g Práškový cukor
-
1 ks Vanilkový cukor
-
2 ks Vajcia
-
3 pl Kakao
-
KRÉM
-
150 g Hera
-
10 pl Sušené mlieko
-
100 g Práškový cukor
-
2 pl Káva
Popis
Urobiť domáce princezky je celkom fajn. Vieme, čo tam dávame a chuť je lepšia ako tých kupovaných. Ak nemáte originál formičku na princezky, použite hocijaké vykrajovátko a keksík popichajte pred pečením vidličkou, alebo špajdľou urobte dierky. Z dávky v tomto recepte máme 24 zlepených chutných princeziek.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na dosku dáme múku, mäkké maslo, pridáme vajcia, cukor a vanilkový cukor, prisypeme kakao a rukami spracujeme cesto. |
2
Hotovo
|
Cesto vložíme asi na hodinu stuhnúť do chladničky, zabalené vo fólii. |
3
Hotovo
|
Potom cesto rozvaľkáme asi na 4 mm na pomúčenej doske a formičkou povykrajujeme kúsky, ktoré poukladáme na plech s pečiacim papierom. Plechy postupne vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 15 minút. Upečené princezky necháme na plechoch vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Krém pripravíme tak, že do misky dáme instantnú kávu a zalejeme ju vriacou vodou (ale asi len dve lyžice vody). Pridáme dve polievkové lyžice cukru, ktoré odoberieme z celkovej dávky, zamiešame a necháme vychladnúť. Vnikne nám tmavá kašička. |
5
Hotovo
|
Maslo vymiešame so zbytkom cukru a sušeným mliekom. Prilejeme kávu a ešte spolu vyšľaháme. Týmto krémom naplníme cukrárskym vrecúškom spodnú časť vychladnutého keksíka. Prilepíme vrchnú časť a princezky spojíme. |
6
Hotovo
|
Hotové princezky dáme do dózy a uskladníme v chladničke. Krém krásne stuhne a princezky vydržia dlhšie čerstvé. |