Ingrendiencie
-
1 pohár Cukor
-
1 pohár Polohrubá múka
-
1,5 čl Prášok do pečiva
-
5 ks sredných jablká
-
3-4 čl Citrónová šťava
-
1 pohár Mlieko
-
1 pohár Krupica
Popis
Tento chutný, krupicový koláč je jeden z vynikajúcich tradičných bulharských dobrôt. Teraz sa isto pýtaš ako sa dá z krupice upiecť koláč, ale uisťujem ťa že tento recept ťa nesklame. Po prvé, je veľmi jednoduchý, nepotrebuješ žiadné zručnosťi na jeho prípravu a po druhé, nie že rýchlo ale bleskovo sa dá pripraviť a už ako som spomínala chutí fantasticky. S výsledkom budeš určite spokojná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
tento koláč pripravujeme neobvyklím spôsobom ale výsledok bude stáť zato. Najskôr si pomiešame suché prísady. Krupicu, cukor, prášok do pečiva, múku, môžeme pridať aj štipku soli ale nieje to nutné. |
2
Hotovo
|
tento koláč pripravujeme neobvyklím spôsobom ale výsledok bude stáť zato. Najskôr si pomiešame suché prísady. Krupicu, cukor, prášok do pečiva, múku, môžeme pridať aj štipku soli ale nieje to nutné. |
3
Hotovo
|
Vyberme si jednu formu na pečenie a vymastíme maslom. Zoberieme si jeden pohár zo suchej zmesi ktorú sme si na začiatku pripravili a vysypeme rovnomerne do formy. Pokryjeme strúhanými jablkami a znovu suchou zmesou. Do mojej formy mi vychádzajú tri vrstvy. |
4
Hotovo
|
Pred pečením polejeme vriacim mliekom, opatrne popicháme aby mlieko stieklo az na spodok. |
5
Hotovo
|
Potrebujeme aspoň 50 minút piecť pri teplote 180°C. To je pravda že to nieje klasicky pripravený koláč ale je jemný a krehky s výbornou jablkovou chuťou. Po upečení vyerme z formy, výhodou je že sa nerozpadáva a pekne sa dá krájať. Dobrú chuť! |
6
Hotovo
|
Poznámka:Viem že sú gazdinky ktoré neradi podlievajú koláče s mliekom, pre nich mám inú možnosť: miesto mlieka použite maslo, nakrájané na tenké plátky. (100-150g) Najprv dajte 50g na spodok, medzi vrstvy a tiež na vrch. Aj takto privený koláč chutí výborne, odporúčam vyskúšať obe varianty. |
7
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |