Ingrendiencie
-
1/4 hrnčeka Kryštálový cukor
-
1/2 hrnčeka Trstinový cukor
-
1/4 hrnčeka Olej
-
1/4 hrnčeka Jogurt
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Vanilková esencia
-
1 hrnček zrelé roztl. Banán
-
1 hrnček Hladká múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1 čl Mletá škorica
-
štipku Soľ
-
Na krémovú náplň:
-
1 hrnček Krémový syr
-
2 pl Hladká múka
-
trošku Pomarančová kôra
-
1 ks Vajcia
Popis
Klasická bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer. Ak ste už niekedy piekli banánový chleba, tak viete, že je to celkom jednoduché. Pri tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše a dôležité je použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že nejaké prezreté máte práve doma a už ich asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto. Dúfam, že recept vyskúšate a verím, že si ho zamilujete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
V inej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány. Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku. Dohromady vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|