Ingrendiencie
-
2 ks Kuracie prsia
-
30 g Strúhaný syr
-
10 g Šunka
-
4 ks Vajcia
-
2 pl Smotana
-
2 pl múka
-
p.ch. Soľ
Popis
Slané koláče , či už zeleninové, či s mäsom, sú vo svete veľmi známe a obľúbené jedlo. V poslednej dobe im začíname prichádzať na chuť aj u nás na Slovensku . Skúšame rôzne recepty a občas vymýšľame aj vlastné.
Dnešný recept na slaný koláč používa kuracie mäso , ktoré je diétne a vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýti na dlhú dobu. V kombinácii so syrom tvoria obľúbenou harmóniu chuti vo forme slaného koláča.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Mäso narežeme na tenké plátky, mierne ich osolíme a naklepeme po oboch stranách. Zmiešame vajíčka a smotanu so soľou a múkou. Dno formy posypeme strúhaným syrom. |
2
Hotovo
|
Každý kus mäsa obalíme v múke a potom v smotane s vajcom, položíme do formy. Posypeme šunkou a strúhaným syrom. Opakujeme s ďalšou vrstvou a nakoniec zalejeme zvyškom vaječnej zmesi. Zakryjeme formu hliníkovou fóliou a pečieme v rúre na 220 stupňov. |
3
Hotovo
|
Nakoniec posypeme zvyškom syra a chvíľu zapečieme. Doplníme prílohou podľa chuti. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |