Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 hrnček Kryštálový cukor
-
1 hrnček Grécky biely jogurt
-
1,5 hrnčeka Polohrubá múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
p.ch. Marmeláda
Popis
Niekedy nám ku kávičke alebo k šálke čaju postačí jednoduchý dezert, ktorý je dokonca pripravený za pár minút. Roládu môžete naplniť čímkoľvek, napríklad marmeládou alebo tvarohom, prípadne nutellou alebo iným čoko orieškovým krémom. U nás doma je veľmi obľúbený parížsky krém, ale ten je nutné pripraviť deň vopred.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si hrnček o objeme 200 ml, tiež si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na najvyššiu teplotu. |
2
Hotovo
|
Celé vajíčka vyšľaháme s vanilkovým a kr. cukrom do tuhej peny a postupne pridáme biely jogurt. Nie celý, ale po lyžiciach, aby cesto príliš nezredlo. Nakoniec iba zľahka vareškou primiešame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. |
3
Hotovo
|
Cesto navrstvíme na papier na pečenie a dobre ho rozotrieme (rovnomerne), aby sme mali tenkú vrstvu cesta. Pečieme ho 7-8 minút – záleží na hrúbke cesta. Nepečte cesto príliš dlho, aby ste ho zbytočne nevysušili. |
4
Hotovo
|
Upečené cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie aj s navlhčenou utierkou a počkáme 4-5 minút. Potom cesto rozvinieme, stiahneme papier na pečenie, potrieme ho marmeládou alebo inou plnkou a znova zrolujeme. |
5
Hotovo
|
Necháme úplne vychladnúť a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |