Ingrendiencie
-
Cesto
-
8dkg Kryštálový cukor
-
10dkg Mleté orechy
-
10dkg rozdrvene Piškóty
-
5ks Bielka
-
2ks Žľtky
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1 PL Olej
-
Krém
-
3ks Žľtky
-
1 balík Vanilkový puding
-
5 PL Kryštálový cukor
-
6 dl Mlieko
-
10g Maslo
-
100ml Práškový cukor
-
300ml Šľahačková smotana
Popis
Tento orechový krémeš si zamilujete okamžite! Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky. |
3
Hotovo
|
Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou. |
4
Hotovo
|
Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť! |
6
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |