• Home
  • Snehová torta s mascarpone a ovocím.
0 0
Snehová torta s mascarpone a ovocím.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

KORPUS
6 ks Bielka
300 g Práškový cukor
2 pl Kukuričný škrob
2 pl Citrónová šťava
KRÉM
300 ml Šľahačková smotana
2 ks Vanilkový cukor
150 g Mascarpone
50 ml Bacardi
Ovocie

Snehová torta s mascarpone a ovocím.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • KORPUS

  • KRÉM

Popis

Zdieľať

Torta bez čokolády a orechov. Pavlova – lahodný dezert ktorý prvýkrát pripravil v r. 1926 šéfkuchár hotela vo Wellingtone pre ruskú baletku Annu Pavlovu. Vylepšených a pozmenených receptov je strašne veľa. Základom populárneho dezertu sú vyšľahané bielka s cukrom pokryté šľahačkou a zaliate čerstvým ovocím. Upečené bielka sú na povrchu príjemne chrumkavé, no v strede sa takpovediac rozplývajú na jazyku. Tento recept je tiež trocha “vylepšený”.

(Visited 1 149 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zo všetkých bielkov, štipky soli a 100g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.

2
Hotovo

Do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a vymiešame ju s dvomi lyžicami škrobu, alebo pudingovým práškom.

3
Hotovo

Do vyšľahaného snehu pridáme zbytok cukru, šľaháme ďalej a nakoniec prišľaháme citrón rozmiešaný s pudingovým práškom.

4
Hotovo

Túto hmotu preložíme na teflónový kruh (spodok formy na tortu) alebo si na papier nakreslíme kruh a použijeme ho. Pre istotu a lepšiu manipuláciu kruh vložte do plechu.

5
Hotovo

Hmotu sformujeme stierkou do menšieho kruhu.

6
Hotovo

Ďalej boky kruhu stierkou povyťahujeme do výšky od spodu do vrchu a tiež od stredu ku krajom. Torta pri pečení trocha sadne, tak aby nebola príliš nízka.

7
Hotovo

Vložíme do rúry, pečieme na 150 stupňov asi jednu hodinu, potom teplotu znížime na 100 stupňov a dopekáme ešte asi pol hodiny. Rúru vypneme a korpus v nej necháme ešte ďalšiu hodinu dosušiť.

8
Hotovo

Krém pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone s bacardi a dvomi vanilkovými cukrami. Zvlášť ušľaháme šľahačkovú smotanu a primiešame do nej krém.

9
Hotovo

Na vychladnutý korpus dáme do stredu krémovú šľahačku, ozdobíme čerstvým ovocím.

Lydia

Predošlý
Osviežujúci citrusový nealko nápoj uhasí váš smäd
Ďalší
Pikantná korenistá nátierka.
Predošlý
Osviežujúci citrusový nealko nápoj uhasí váš smäd
Ďalší
Pikantná korenistá nátierka.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here