Ingrendiencie
-
2 šálky vykôstk. Čerešne
-
650-00 ml Čerešňová šťava
-
2 bal. Vanilkový puding
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 bal. Dlhé piškóty
-
850 ml Mlieko
-
350 g Krupica
-
500 ml Šľahačková smotana
-
ak chcete Stužovač
-
p.ch. Cukor
Popis
Niektoré návštevy majú bohužiaľ vo zvyku chodiť neohlásené. Vás však ani taká návšteva nezaskočí, pokiaľ si uschováte nasledujúci recept. Bude sa Vám určite veľakrát hodiť.
Čerešňová torta je lahodná vďaka osviežujúcej kombinácii chutí čerešní a piškót. Pokiaľ máte 5 minút času, určite ho vyskúšajte. Ľutovať zaručene nebudete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na miernom plameni začneme zahrievať čerešňovú šťavu. Privedieme k varu. Potom pridáme krupicu, čerešne a necháme ešte povariť 3-5 minút za stáleho miešania. Zmes zhustne. |
2
Hotovo
|
Túto hmotu dáme na plech s vyššími okrajmi. Na čerešňovú hmotu naukladáme piškóty. Z mlieka, cukru a pudinkových práškov si uvaríme klasickým spôsobom puding. Kým je puding horúci, prelejeme ním piškóty. Necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Zo smotany si ušľaháme šľahačku a v bohatej vrstve ju dáme navrch. A máme hotovo. Dezert uložíme do chladničky a necháme poriadne vychladiť Zdieľajte tento dokonalý recept na lahodný čerešňový dezert aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! |