Ingrendiencie
-
100 g Mliečna čokoláda
-
50 g Biela čokoláda
-
2 PL Kukuričný škrob
-
250 ml Mlieko
-
150 g Maslo
-
3 PL Práškový cukor
-
200 ml Mlieko
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
300 g Dlhé piškóty
-
na ozdobu Biela čokoláda
-
na ozdobu Horká čokoláda
Popis
Nechce sa vám piecť, ale máte chuť na niečo sladké? Pripravte si rýchlu nepečenú tortu z tých najlepších a najobľúbenejších surovín, ktorými sú čokoláda a piškóty.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kukuričný škrob vymiešame s 5 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a varíme cca 1 minútu. Do horúceho pridáme na drobno nasekanú mliečnu a bielu čokoládu. Miešaním rozpustíme a hustý puding odstavíme. Necháme vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú čokoládovú hmotu. |
3
Hotovo
|
Pripravíme guľatú formu na pečenie. Dno vyložíme detskými piškótami, ktoré namočíme do mlieka (200 ml), v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor. |
4
Hotovo
|
Na piškóty navrstvíme tretinu krému, znovu poukladáme piškóty namočené do vanilkového mlieka a navrstvíme zostávajúce krém. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |