• Home
  • Hlavné jedlá
  • Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!
0 0
Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Hovädzie mäso
3 ks Cibuľa
2 ks Mrkva
400 g Sušené slivky
2 ks Paradajky
1 čl Koriander
p.ch. Soľ, korenie
3 ks Strúčiky cesnaku
1/2 čl Muškátový oriešok
50 ml Olej

Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!

  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Sušené slivky sú v kombinácii s dobrým mäskom sú hotovou pochúťkou, ku ktorej nič viac nie je potrebné. Ak však viete, ako ich správne podusiť a ako vyčarovať to pravé orechové! Receptov na mäso dusené na slivkách je veľa, ale len málokto vie, že tento nápad pochádza priamo zo slnečnej Kuby. Pripravte si originálne hovädzie na kubánsky spôsob aj so sušenými slivkami!

(Visited 555 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Sušené slivky opláchnite a potom v miske zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť približne štvrť hodiny. Vodu, v ktorej budú slivky mäknúť potom nevylejte, ale odložte si ju, zíde sa Vám v ďalšom postupe.

2
Hotovo

Cesnak a cibuľu si očistite a nakrájajte na drobno. Mrkva a paradajky umyte a nakrájajte na polovičné krúžky.

3
Hotovo

Mäso si opláchnite a nakrájajte na malé kocky, potom ho hoďte do hrnca s rozohriatym olejom a nechajte ho zvrchu opiecť. Pridajte soľ a korenie. Potom pridajte cibuľu a cesnak a po 2-3 minútach opekania aj paradajky a mrkvu. Vyčkajte, paradajky pustia šťavu a potom mäso podlejte vodou zo sliviek. Duste približne 5 minút.

4
Hotovo

Potom pridajte sušené slivky, koriander a muškátový orech a ak treba, dosoľte a okoreňte. Nechajte všetko spolu dusiť približne 15 minút a potom podlejte celým zvyškom slivkovej vody a ak je treba, pridajte ešte čistú vodu.

5
Hotovo

Varte čiastočne prikryté približne hodinu. Keď bude mäso mäkké, môžete ho odstaviť z tepla a podávať s ryžou.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Citrónové koláče sú naše obľúbené, preto zmizli raz dva z taniera!
Ďalší
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept
Predošlý
Citrónové koláče sú naše obľúbené, preto zmizli raz dva z taniera!
Ďalší
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here