Ingrendiencie
-
1 kg Hovädzie mäso
-
3 ks Cibuľa
-
2 ks Mrkva
-
400 g Sušené slivky
-
2 ks Paradajky
-
1 čl Koriander
-
p.ch. Soľ, korenie
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1/2 čl Muškátový oriešok
-
50 ml Olej
Popis
Sušené slivky sú v kombinácii s dobrým mäskom sú hotovou pochúťkou, ku ktorej nič viac nie je potrebné. Ak však viete, ako ich správne podusiť a ako vyčarovať to pravé orechové! Receptov na mäso dusené na slivkách je veľa, ale len málokto vie, že tento nápad pochádza priamo zo slnečnej Kuby. Pripravte si originálne hovädzie na kubánsky spôsob aj so sušenými slivkami!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Sušené slivky opláchnite a potom v miske zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť približne štvrť hodiny. Vodu, v ktorej budú slivky mäknúť potom nevylejte, ale odložte si ju, zíde sa Vám v ďalšom postupe. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Mäso si opláchnite a nakrájajte na malé kocky, potom ho hoďte do hrnca s rozohriatym olejom a nechajte ho zvrchu opiecť. Pridajte soľ a korenie. Potom pridajte cibuľu a cesnak a po 2-3 minútach opekania aj paradajky a mrkvu. Vyčkajte, paradajky pustia šťavu a potom mäso podlejte vodou zo sliviek. Duste približne 5 minút. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Varte čiastočne prikryté približne hodinu. Keď bude mäso mäkké, môžete ho odstaviť z tepla a podávať s ryžou. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |