Ingrendiencie
-
1 kg Tekvica
-
2-3 PL Hladká múka
-
2-3 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Kôpor
Popis
Blíži sa jeseň, ktorá sa neodmysliteľne spája s úrodou tekvíc všetkého druhu a ich prítomnosti všade. Ak aj vy patríte medzi milovníkov tejto okrúhlej zeleniny, iste sa už nemôžete dočkať, čo si tento rok pripravíte.
Jednou z variant sú tekvicové placky podľa dnešného receptu. Ak ste napríklad vegetariáni, iste vás takáto možnosť nadchne a očarí svojou chuťou. Môžu si ich dopriať ale i milovníci mäsa, pretože chutia skvele!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Olúpeme tekvicu, nakrájame na kúsky a uvaríme. |
2
Hotovo
|
Nastrúhame ju a necháme pol hodiny odpočívať. |
3
Hotovo
|
Zmiešame tekvicu s múkou, vajcami, kôprom a korením. |
4
Hotovo
|
Lyžicou naberáme cesto a placky vyprážame na rozpálenom oleji v panvici. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |