Popis
Vyprážaný syr si občas dopraje každý z nás. Ako však docieliť, aby počas vyprážania syr nevytiekol na panvicu?
Prinášame vám šikovné tipy, ktoré vám pomôžu s týmto, ale aj s ďalšími bežnými kuchynskými problémami.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Syr vám nevytečieZákladom je kúpiť si dobrý syr na vyprážanie. To je taký, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30%. Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar. |
2
Hotovo
|
Než sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazničky. Po obaľovaní sa odporúča dať syr ešte na pár minút do chladničky. Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie |
3
Hotovo
|
Smažte VŽDY až vtedy, keď je olej dobre rozpálený. Syr smažte asi 1 minútu z každej strany a následne osušte papierovým obrúskom. |
4
Hotovo
|
Ďalšie triky do kuchyne:Aby malo kurča zlatistú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti. |
5
Hotovo
|
Ak sa bábovka nedá vyklopiť z formy, na chvíľu obrátenú formu zabalíme do uteráka namočeného v studenej vode. |
6
Hotovo
|
Chcete, aby bol váš závin na povrchu zlatistý a krásne chrumkavý?Nie je nič jednoduchšie, že pred pečením ho jednoducho potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka. |
7
Hotovo
|
Ak nechcete, aby hrianky – teda vyprážaný chleba, nenasiakli toľko tukuPostriekajte ho pred pražením trochou vlažnej vody. |
8
Hotovo
|
Chcete nadýchanejšie palacinky?Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu. |
9
Hotovo
|
Aby sa ryža nerozvarila, do vriacej vody pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka. |
10
Hotovo
|
Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová teplota. |