Ingrendiencie
-
na cesto
-
400 g Zemiaky
-
300-350 g múka
-
2 pl Krupica
-
1 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ
-
Na náplň
-
250 g Kuracie prsia
-
1 ks Cibuľa
-
30 ml Voda
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Kyslá smotana
-
na servírov. Maslo
-
na zdobenie Cibuľa
-
Na oškvarky
-
150 g Slanina
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Mrkva
-
p.p. Olej
Popis
Na internete nájdete veľké množstvo receptov na výrobu halušiek. Cesto týchto knedieľ je vyrobené zo zemiakov a ako náplň použijeme mäso. Tečú vám z toho sliny? Tak sa poďme pozrieť na recept.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kusy, zalejte ich vodou a dajte ich variť. Posoľte ich. Keď sa začnú variť, vypnite plyn, vylejte z hrnca vodu, rozmiešajte zemiaky a nechajte ich vychladnúť |
2
Hotovo
|
Postupne pridajte preosiate múku. Vznikne cesto, ktoré zamiešajte a nechajte ho kysnúť polhodinu. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdeľte na niekoľko častí a z každej vytvorte placku. Do stredu každej placky pridajte lyžicu mletého mäsa. |
4
Hotovo
|
Vložte knedle do vriacej vody a varte ich, až kým nevyplávajú na povrch. Potom zmiernite oheň a varte ich asi 10 minút. |
5
Hotovo
|
Zemiakové knedle podávame s kyslou smotanou, smaženou cibuľou alebo maslom. Najlepšie chutia s oškvarkami. Vrch knedieľ môžete posypať čiernym korením. Prajeme vám dobrú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |