0 0
Zdravé pečivo z ražnej múky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

50 g Ražný šrot
500 ml Mlieko
1 ks Čerstvé droždie
50 g Maslo
400 g Ražná múka
1 pl Soľ
2 pl Med
100 g Čučoriedky

Zdravé pečivo z ražnej múky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Základom chlebových kruhov je ražný šrot a hladká ražná múka. Jednoduché chlebové cesto so sviežou chuťou čučoriedok. Okrem čučoriedok môžte použiť aj iné ovocie, džem podľa vlastnej chuti.

(Visited 797 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Šrot zalejeme 100 ml vriacej vody. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Maslo spolu s mliekom dáme do hrnca a zľahka ohrejeme. Droždie rozdrvíme do veľkej misy, zalejeme 4 až 5 PL vlažného mlieka, necháme rozpustiť. Následne pridáme múku, soľ, sirup, zvyšok mlieka a scedený šrot. Vymiesime na hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Na koniec zapracujeme čučoriedky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.

2
Hotovo

Potom cesto znova dobre premiesime, rozdelíme na 4 časti a na pomúčenej pracovnej doske vyformujeme na väčšie kruhy. Poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Popicháme vidličkou, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.

3
Hotovo

Rúru predhrejeme na 220 °C a kruhy v nej na spodnom priečinku pečieme asi 20 až 25 minút. Vyberieme, položíme na kuchynskú mriežku a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť.

Lydia

Predošlý
Sladká maškrta, plná orieškov.
Ďalší
Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.
Predošlý
Sladká maškrta, plná orieškov.
Ďalší
Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here