Ingrendiencie
-
5 ks veľkých Rebierka
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1kocka bujónu Vývar
-
1/2 l Prevarená voda
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Bobkový list
-
p.p. Olej
-
p.p. na obaľov. Hladká múka
Popis
Toto je ďalší veľmi obľúbený recept. Všetko na seba naskladate do zapekacej misky a necháte piecť. Žiadna práca, žiadna zdĺhava príprava, žiadna špinavá kuchyňa, žiaden špinavý riad.
Zapečené rebierka s omáčkou vás dostanú. Nemusíte sa hanbiť ich podávať aj ako slávnostný pokrm.Len treba toho pripraviť viac, pretože jedlo zmizne behom chvíľky a všetci budú chcieť ešte pridať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rebierka očistíme, umyjeme , vysušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v hladkej múke. Rozpálime olej a na ňom rebierka osmažíme do zlatista. Keď sú osmažené, vložíme ich do olejom vymazanej zapekacej misky a pridáme niekoĺko bobkových listov. |
2
Hotovo
|
Na oleji, v ktorom sme smažili rebierka, osmažíme teraz nakrájanú cibuľku na prúžky a k nej pridáme nasekaný cesnak a 4 lyžice múky. V pol litra horúcej vody rozpustíme bujón a tým zalejeme panvicu, na ktorej je cibuľka, cesnak, múka, Osolíme. Omáčku nerobte úplne hustú. |
3
Hotovo
|
Touto omáčkou zalejeme rebierka tak,aby boli úplne ponorené. Zalejeme vínom. Misku prekryjeme alobalom. |
4
Hotovo
|
Do omáčky taktiež môžeme pridať mletú papriku, samozrejme ak ju máte radi. K tomuto jedlu podávame ako prílohu ryžu, cestoviny alebo zemiakovú kašu. |