Ingrendiencie
-
700 g Kapusta
-
2 ks Vajcia
-
2 ks Cibuľa
-
4-5 pl Krupica
-
1 čl Soľ
-
p.ch. Bylinky
-
p.ch. Čierne korenie
-
30 g Maslo
-
na vyprážanie Olej
Popis
Mäsové pokrmy sú vo väčšine domácností jasným topom, avšak nezabúdajme tiež na vegetariánov. Bezmäsité jedlá môžu mať nepreberný výber možností. Dnes si jedno také jedlo ukážeme.
Zeleninové krokety, guľôčky, kotlety, bochníčky, závitky. Hovorte im podľa Vašej ľubovôle. Názov nemení nič na ich fantastickej chuti. Zamilujete si ich ako prílohu práve k mäsu, či ako samostatné hlavné jedlo. Ich chuť je úplne návyková. Zamilujete si ich Vy aj celá Vaša rodina.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dajte variť vodu. Kapustu nakrájajte na drobno s dajte ju variť. Kapustu varíme 7-10 minút, aby bola uvarená tak napoly. |
2
Hotovo
|
Sceďte uvarenú kapustu. Nechajte kapustu úplne vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Všetko premiešame a necháme 10 minút odpočinúť a napučiavať. Rukami vytvarujeme zo zmesi guličky. Vyjde ich 12. |
4
Hotovo
|
Smažte zprudka.Pokiaľ chcete veľmi diétnu variantu, potom môžete zeleninové krokety piecť v rúre na 180 stupňov. |
5
Hotovo
|
Servírujeme studené, teplé, alebo s akoukoľvek omáčkou. |